POVODOM 30 GODINA OD SMRTI TOME ZDRAVKOVIĆA LESKOVAC JE DANAS I SUTRA U ZNAKU OVE PEVAČKE LEGENDE

Na platou ispred spomenika Tomi Zdravkoviću, u blizini hotela Leskovac, danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavnici lokalne samouprave najavili sutrašnju projekciju filma posvećenog životu jedne od najvećih legendi narodne muzike.

Na početku je govorio direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić. On je sa velikim zadovoljstvom najavio leskovačku premijeru filma „Toma“. Kocić je naglasio da ćemo na taj način dokazati da se Leskovac nalazi na visokoj poziciji na mapi kulturnih događaja u zemlji, jer će ugostiti eminentnu glumačku ekipu na čelu sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem i kompozitorom Željkom Joksimovićem, koji će se pokloniti publici i spomeniku Tomi Zdravkoviću u centru grada.

Kocić je dodao da će svim posetiocima na poklon biti uručena knjiga „Toma Zdravković – 68 neispričanih priča“ i naglasio da se od projekcije i dvorištu Gimnazije odustalo zbog nepogodnih vremenskih uslova najavljenih za sutrašnji dan, te da će projekcija biti održana u velikoj sali SRC Dubočica uz poštovanje svih protivepidemijskih mera koje nalaže Krizni štab Republike Srbije.

Andrea Tošić, pomoćnik gradonačelnika Leskovca je kazala da se projekcija filma „Toma“ priprema nedeljama unazad, i da se organizacijom ovakvog spektakla poštuje tradicija i kultura leskovačkog kraja i ličnosti koje su obeležile deo istorije našeg grada.

Tošićeva je naglasila da će sva lica koja žele da prisustvuju projekciji morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji ili da pre ulaza u halu na punktu urade brzi antigenski test i zamolila da svi koji preuzmu karte na lokaciju projekcije dođu do 19:15 časova kako bi se izbegle gužve prilikom ulaska u halu.

Danas je rečeno da će ceo sutrašnji dan biti posvećen uspomeni na Tomu Zdravkovića, te da će gradonačelnik Cvetanović na grobu ove pevačke legende položiti venac, nakon čega će čitava ekipa filma u prisustvu gradonačelnika i ostalih predstavnika lokalne samouprave položiti vence na spomenik u Leskovcu, prisustvovati projekciji filma.

Ulaz za premijerno prikazivanje filma su besplatne, a mogu se preuzeti na tri punkta u gradu i to na platou ispred spomenika Tomi Zdravkovića, kod Leskovačkog kulturnog centra i na platou ispred popularne leskovačke rupe.

Toma Zdravković