Povodom “Dečje nedelje”, deca posetila kabinet gradonačelnika i Skupštinu grada

U gradskoj Skupštini gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović povodom Dečje nedelje koja se obeležava od 1. do 7. oktobra priredio je svečani prijem za decu iz Predškolske ustanove ,,Vukica Mitrović,, i leskovačkih osnovnih škola koja su se upoznala sa radom lokalnog parlamenta.

,,Kabinet gradonačelnika i Skupština grada u okviru Dečje nedelje svake godine otvara svoja vrata i ja sam veoma srećan sa svojim timom, što danas možemo da budemo vaši domaćini.Živite u gradu u gradu gde ima 11 vrtića,25 osnovnih i 12 srednjih škola.Ov godine je u prvi razred pošlo 1120 učenika”, kazao je pozdravljajući decu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Mališani iz PU ,,Vukica Mitrovića” tražili su privatni autobus, a učenik OŠ ,,Vasa Pelagić“ pitao je gradonačelnika ,, Šta treba da uradim da kad porastem ja postanem gradonačelnik?

U ime učenika OŠ ,,Trajko Stamenković”,  Dušan Stojanović uručio je poklon gradonačelniku, zahvalio se na svemu što je lokalna samouprava uradila za ovu školu i zatražio fiskulturnu salu.

Deca su nakon svečanog prijema obišla i druge delove zgrade gradske uprave i kabinet gradonačelnika.

Dečja nedelja se obeležava u prvoj nedelji oktobra da bi se pažnja javnosti usmerila na decu i mlade, njihova prava u društvu i porodici, kao i na sva dečja prava .

Dečja nedelja je prvi put obeležena 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987. godine  definisana je  Zakonom o društvenoj brizi o deci.

Ove godine se održava pod sloganom “Moje pravo da živim srećno i zdravo”.