POVODOM MEĐUNARODNOG DANA SPORTA PREDSTAVNICI GRADA LESKOVCA POSETILI SU DANAS ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB LESKOVAC 98

Povodom Međunarodnog dana sporta predstavnici lokalne samouprave posetili su odbojkašice OK Leskovac 98 kako bi im poželeli sreću pred utakmicu u nedelju koja bi trebalo da potvrdi plasman ovog kluba u Prvu A ligu Srbije.

Doktor nauka iz oblasti fizičke kulture i sporta, član Gradskog veća, Aleksandar Pejčić ovim povodom kazao da lokalna samouprava pruža podršku ovom klubu i izrazio nadu da će odbojkašice i dalje nastaviti sa nizanjem svojih sportskih uspeha i samim tim u nekom bliskom periodu ući u Super ligu. Grad Leskovac je za funkcionisanje ovog kluba, putem programskog finansiranja, izdvojio 3,6 miliona dinara od ukupno 120 koliko je namenjeno za 107 klubova, a pored toga ista suma se izdvaja i za funkcionisanje SRC Dubočice na godišnjem nivou, podsetio je Pejčić.

Danica Ćirković, kapiten OK Leskovac 98, naglasila je da ljubav prema ovom sportu gaji od malena i da je zahvaljujući tome naučena na istrajnost, požrtvovanost i odgovornost.

Trener ovog kluba, Miodrag Rajković izneo je podatak da klub broji preko 200 devojčica i da će verovatno u nedelju da potvrdi ulazak u prvu ligu, drugi tim će takođe ući u viši rang, to je druga liga jer trenutno prvi u regionalnoj ligi.

Kako je ovom prilikom zaključeno grad Leskovac će i dalje nastaviti da podržava klub u svim naporima i nastojanjima.

ŽOK Leskovac 98