POVODOM ŠEST DECENIJA USPEŠNOG POSTOJANJA I RADA HEMIJSKO-TEHNOLOŠKE ŠKOLE U LESKOVCU DANAS JE BIO ORGANIZOVAN DAN OTVORENIH VRATA

Ova ustanova srednjeg obrazovanja tokom 60 godina postojanja i rada potvrdila je svoj kvalitet školovanjem učenika najpre za potrebe hemijske i farmaceutske industrije, a nakon toga i uvođenjem brojnih obrazovnih profila koji su išli uz korak sa potrebama tržišta rada.

Kako kaže direktor škole Tane Kurtić đaci ove škole pored hemijskog ili tehnološkog, završavali su i medicinski fakultet, kao i brojne visokoobrazovne ustanove iz oblasti društvenih nauka. On dodaje da sve to potvrđuje kvalitet nastavnog kadra i njihovog nesebičnog angažovanja.

Obeležavanje jubileja započelo je početkom ove nedelje sportskim danom, juče je održan takozvani Pikado kviz, a danas dan otvorenih vrata pod nazivom Dan hemije i tehnologije. Sutra će u školi biti održana revija frizura, literarni i likovni konkurs, a u petak je na programu Svečana akademija.

Škola obrazuje tehničare za zaštitu životne sredine, tehničare za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju, hemijske laborante i frizere u trogodišnjem trajanju.

Dan otvorenih vrata kom su prisustvovali učenici osmih razreda leskovačjkih osnovnih škola imao je za cilj da se mali maturanti upoznaju sa svim onim što ova škola nudi. Učenici su animirali osmake putem raznijh eksperimenata.

Ovu školu trenutno pohađa 350 učenika, a motivaciju im daju profesori iz svih predmeta u šta se uverila i naša TV ekipa.

Hemijsko tehnološka škola