Povodom Svetog Trifuna održano veče vina u Pečenjevcu

Hol Doma kulture „Tihomir Rakić – Veljko“ Pečenjevce bio je premali da primi sve proizvođače i ljubitelje vina – pića bogova. Dan uoči Svetog Trifuna zaštitnika vinogradara, 13. februara slavio je piće koje se pravi od vinove loze koja je došla u ove krajeve u osvit civilizacije. Dom kulture Pečenjevce već četvrti put okuplja vinogradare ovog kraja kako bi zajedno bili domaćini vinarijama koje iza sebe imaju ozbiljnu proizvodnju vina.

Ove godine gost večeri bio je gospodin Nikola Aranđelović vlasnik porodične vinarije „Aranđelović“ iz Prokuplja sa tradicijom od 1920. Godine. Da je u pitanju ozbiljna proizvodnja govori podatak da je na sajmu vina „Župa“ u Župi 2017. godine osvojila šest medalja: 1 zlatnu,  4 srebrne i 1 bronzanu medalju za kvalitet vina i osvojeno ukupno treće mesto.

U prijatnoj atmosferi Aranđelović je kroz priču govorio sa kakvim se poteškoćama susreće u radu, a isto tako je istakao i dobre strane ovog posla.

Prijatnom raspoloženju prisutnih doprineo je akustik bend „Romantika“  iz Leskovca, koji je takođe, svojim pesmama slavio  vino.

Ova manifestacija ide u jednom novom pravcu – želja Doma kulture je da u narednim godinama ugosti vinogradare iz cele Srbije i kada se budu stekli uslovi da ova okupljanja prerastu u jedan sajam vina koji bi se razlikovao po svojoj koncepciji od postojećih sajmova.