Pre sedam godina gradonačelnik dr Goran Cvetanović preuzeo odgovornost za Leskovac

,,Na današnji dan pre 7 godina stali smo pred naše sugrađane i obećali im da ćemo raditi isključivo za njihovu dobrobit“ , rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji se obratio novinarima u Svečanoj sali grada. On je dodao da je, kako on, tako i njegov tim ponosan na svaki milimetar urađenih puteva, svaki kvadratni metar novih fasada na školama, svako novootvoreno radno mesto, na  mlade talente koji su u ovom periodu  nagrađeni, na poljoprivrednika kome smo pomogli, na svako dete koje smo usrećili“.

Cvetanović je naglasio da sve što aktuelno gradsko rukovodstvo radi, radi za dobrobit mladih i za buduća pokoljenja koja će nekada biti ponosna na rezultate koji će im biti ostavljeni.

Grad Leskovac, kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem razvija se i zahvaljujući podršci Vlade Srbije koja je shvatila nužnost razvoja juga zemlje istakao je Cvetanović.

On je podvukao da je ponosan zbog pokrenutih projekata koji su pre njega bili simbol propasti grada poput objekata leskovačkog Sajma i  Hotela Beograd, a koji se sada ponovo adaptiraju.

Cvetanović je najavio za sledeću nedelju nastavak radova na adaptaciji zgrade osnovne škole ,,Josif Kostić“, za šta je obezbeđena suma od 60 miliona dinara , a čeka se samo da izvođač radova pruži bankarsku garanciju, a radovi će biti okončani za sto dana.

Kapitalni projekat na čiju se realizaciju dugo čekalo je i izgradnja gradskog trga. Kako je rekao Cvetanović izvođač radova će zvanično biti uveden u posao u utorak. On je ocenio da će uskoro početi i izgradnja Gradskog stadiona jer je u toku priprema dokumentacije  ali i adaptacija bulevara Nikole Pašića.

Cvetanović je podvukao da se uskoro završava prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice jer je urađeno 95 odsto posla u šta je ulođeno 5 miliona evra. On je istakao da će druga faza u vrednosti od 15 miliona evra krenuti marta 2020. kada će biti nabavljena oprema čime će se znatno unaprediti rad.On je podsetio da je za rekonstrukciju bolnice opredeljena suma od 21 milion evra.

Gradonačelnik je zahvalio svom timu , kao i medijima koji su za proteklih sedam godina izveštavali građane o svim aktivnostima kabineta i lokalne samouprave.