PREDSEDNIK OPŠTINE BOJNIK I KOMANDANT ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OVOG MESTA NEBOJŠA NENADOVIĆ JOŠ JEDNOM APELUJE NA LJUDE OVOG KRAJA KOJI SU DOŠLI IZ INOSTRANSTVA DA POŠTIJU MERE IZOLACIJE

Za razliku od susednih opština gde je veći broj ljudi iz inostranstva koji su došli u zemlju, na teritoriji opštine Bojnik je manji broj lica, ali Nenadović podseća da ove osobe moraju da se prdržavaju mera izolacije , kako bi izbegle represivne mere koje propisuje zakon.

Nenadović podseća na činjenicu da je opština Bojnik preduzela sve sanitarno hogijenske mere u cilju epidemiološke zaštite stanovništva.On dodaje da je čistoća grada podignuta na viši nivo jer se grad i kontejneri čiste svakog dana dva puta dnevno. Otvoren je i kol centar,broj za sve informacije je 016 820-820, a volonteri će pružati svu potrebnu pomoć stanovnicima starijim od 65 godina. Nenadović ističe da će o seoskom području brinuti i 35 gerontodomaćica.

Kako ističe Nenadović za sada je situacoja redovna, stanje je zadovoljavajuće , a svest svih služnenika lokalne samouprave je podignita na viši nivo u skladu sa opštim interesom i merama Vlade Srbije i predsednika države Aleksandra Vučića.