PREDSEDNIK OPŠTINE BOJNIK NEBOJŠA NENADOVIĆ SA SARADNICIMA POSETIO JE PREDŠKOLSKU USTANOVU ,,ĐUKA DINIĆ”

Lokalna samouprava dosta ulaže u objekte u kojima borave najmlađi, kazao je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović. Na ovaj način se stvaraju uslovi za bolje uslove edukacije I obrazovanja dece.

U prilog ovome ide I činjenica da su posle skoro 40 godina  nabavljena dva profesionalna šporeta za pripremu obroka . Iz opštinskog budžeta je u ove svrhe uloženo oko 350 hiljada dinara.Kako je kazao Nenadović od nove godine krenuće se sa kompletnim završetkom jaslene grupe tako da će ovaj vrtić biti kompletiran.

U ovoj predškolskoj ustanovi pripremaju se tri obroka , a vodi  se računa I o njihovoj nutritivnoj vrednosti. Kuvarica Danijela Krstić ističe da se obroci pripremaju u higijenskim uslovima, a naročito u sadašnjoj epidemiološkoj situaciji I uz puno poštovanje epidemioloških mera. Ona dodaje da će nabavka dva nova šporeta u znatnoj meri olakšati pripremu hrane za oko 130 mališana uključujući I pomoćni vrtić I obroke za desetak mališana sa posebnim potrebama.

Kako je konstatovano ovom prilikom lokalna samouprava će nastaviti da prati potrebe svih ustanova koje imaju za cilj obrazovanje I vaspitanje dece.