PREDSEDNIK OPŠTINE LEBANE IVAN BOGDANOVIĆ ĐACIMA PRVACIMA URUČIO NOVČANE ČESTITKE I PRIGODNE POKLONE

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, sa svojim saradnicima, danas je posetio osnovne škole Radovan Kovačević Maksim u Lebanu i Radoje Domanović u Bošnjacu i tom prilikom đacima prvacima uručio poklone.

Svako dete koje polazi u prvi razred dobilo je poklon čestitku u iznosu od po 5.000 dinara, ranac, naočare za sunce i komplet maske za lice.

U osnovnoj školi Radovan Kovačević Maksim u Lebanu stariji đaci pripremili su priredbu u znaku dobrodošlice za svoje nove drugove.

Đake prvake i njihove roditelje pozdravio je predsednik opštine Ivan Bogdanović.

Dobrodošlicu i uspešnu školsku godinu svim đacima poželeo je i direktor osnovne škole Radovan Kovačević Maksim, Nebojša Đorđević. On se ovom prilikom u svoje i u ime đaka prvaka zahvalio lokalnom rukovodstvu, posebno predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću, na svim poklonima koji su danas uručeni đacima.

Prigodni pokloni uručeni su i svim prvacima u osnovnoj školi Radoje Domanović u Bošnjacu. Direktor škole Goran Pejković zahvalio se predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću na poseti i vrednim poklonima a đacima poželo puno petica.

Na teritoriji opštine Lebane sutra će u prvi razred krenuti 171 đak. U centaralnim školama nastava počinje tačno na vreme, od 7:30 za đake od prvog do četvrtog razreda i od 13 sati za đake od petog do osmog razreda, po modelu nastave koji podrazumeva časove od 45 minuta i kompletna odeljenja u učionicama. U isturenim odeljenjima nastava za sve đake odvijaće se u prepodnevnoj smeni. Od ove godine novina je da školska godina počinje intoniranjem državne himne „Bože pravde“.

Kako je danas najavljeno iz kabineta predsednika opštine Lebane u toku sutrašnjeg dana novčana poklon čestitka, ranac, naočare za sunce i komplet maske za lice biće uručene svim prvacima u osnovnoj školi Vuk Karadžić u Lebanu, kao i u isturenim odeljenjima na teritoriji opštine Lebane.