PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS JE OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI GRADSKOG STADIONA U LESKOVCU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji Gradskog stadiona u Leskovcu, koji se gradi po najvišim UEFA standardima, sa kapacitetom od 8.136 sedećih mesta, i najavio da će Leskovac dobiti novi moderan stadion do aprila 2023. godine.

Vučića su dočekali fudbaleri FK Dubočica i uručili mu poklon – uramljeni dres na kome piše broj 10 A. Vučić FK Dubočica.

Predsednik je rekao da će se većina imena novih ministara Vlade Srbije znati u nedelju nakon sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, pojasnio da Predsedništvo stranke prihvata predloge, a da po statutu Glavni odbor donosi odluku.

Vučić je danas u Leskovcu istakao da velike sile neće menjati svoje stavove u politici prema Kosovu.

Upitan da prokomentariše izjavu Danijela Servera da ne postoji čvrst razlog da se pomeri rok za preregstraciju vozila na Kosovu, rekao da što se Servera tiče ne postoji čvrst razlog da Srbija postoji, a još manje da postoje Srbi na severu Kosova.

Predsednik je istakao da ni milimetar nema približavanja u rešavanju problema oko preregistracije srpskih tablica na KiM.

Na pitanje da li se došlo do koraka bliže rešenju, odgovorio je „ni milimetar“.

Vičić nije mogao da otkrije detalje dokumenta koji su mu ranije danas predali ambasadori Kvinte, dodajući da je dogovor da se taj dokument ne objavi, ali i naveo da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da dođe do eskalacije na terenu.

Na pitanje novinara u Leskovcu šta piše u dokumentu koji je dobio od ambasadora Kvinte, Vučić je odgovorio da je dogovor da se on ne objavi, ali da se svakako tiče KiM i naših razgovora.

Aleksandar Vučić izjavio je da energenata za predstojeću zimu ima dovoljno i naglasio je država spremna  s tim da su u taj proces uključene i lokalne samouprave. On je dodao da ima raznih rezervnih varijanti s trim što je izrazio bojazan od eventualnmih sabotaža na Turskom toku.

Vučić je zakljičio u obraćanju novinarima da hrane ima dovoljno ilustrujuci to podatkom da je obezbeđeno 150.000 tona kukuruza i dodao da sećera jedino mi imamo dovoljno u regionu, a u tom cilju odobrene su i subvencije koje će biti potvrđene na sledecoj sednici vlade.

Gradski stadionPREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ