PREMIJERA FILMA „BILO JEDNOM U SRBIJI“ BIĆE ODRŽANA U LESKOVCU 6.MARTA

Od produkcijske kuće MegaCom film Turističkoj organizaciji grada stigla je molba da se u Leskovcu koji je i pokrovitelj filma Bilo jednom u Srbiji, premijera održi počev od 6. marta, odnosno ukupno pet dana, a u cilju da ovo ostvarenje vidi što veći broj gledalaca ovog područja.

U ovu svrhu biće otkupljeno 2.500 karata, a novac će biti iskorišćen da produkcija uradi dalju kampanju filma i u ostalim gradovima gde će se on prikazivati, kazao direkotor TOL-a Nebojša Kocić i dodao da će ulaznice za leskovčane biti besplatne s tim što će iz epidemioloških razloga samo po 500 gledalaca tokom tih pet dana u Hali Partizan moći da  pogleda film.

Ulaznice će biti deljene na nekoliko punktova u gradu i to kod Kulturnog centra, kod spomenika Tomi Zdravkoviću u naselju Dubočica i u centru grada.

Kocić je naglasio da je cilj produkcijske kuće da se prikazivanjem filma u drugim gradovima u zemlji i svetu promoviše ambijent starog Leskovca ili srpskog Mančestera kako je sa pravom naš grad poneo između dva svetska rata to ime. U te svrhe odlučeno je da se odobre sredstva u iznosu od 625 hiljada dinara.

Kako je podvukao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ova kampanja ima za cilj da dočara sjaj Leskovca između dva svetska rata i koji je bio industrijski centar Srbije i regiona odmah posle Beograda. Premijera filma u Leskovcu je i dokaz decentralizacije kulture.

Kako je rečeno ovaj film je od neprocenljive kulturne i istorijske vrednosti za Leskovac.

Projekcije u Hali Partizan održavaće se od 20 sati.

BILO JEDNOM U SRBIJIFILM