PREMIJERKA ANA BRNABIĆ POSETILA JE LESKOVAČKU OPŠTU BOLNICU PREMIJERKA ANA BRNABIĆ POSETILA JE LESKOVAČKU OPŠTU BOLNICU I POSTROJENJE ZA PRERADU OTPADNIH VODA, A NA BULEVARU NIKOLE PAŠIĆA OBRATILA SE PRISUTNIM GRAĐANIMA I NOVINARIMA

Poseta premijerke Ane Brnabić Leskovcu započela je u pratnji gradonačelnika Gorana Cvetanovića obilaskom Opšte bolnice koja je jedna od najuspešnijih u Srbiji.

Kako je tom prilikom kazala premijerka Brnabić, poslednji put je posetila Leskovac 2018. godine,  kada je renovirano Infektivno odeljenje koje nije obnovljeno od 1947. godine, kada je i izgrađeno.

Ona je naglasila da se nastavljaju ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu, za šta je u okviru druge faze opredeljeno 42 miliona evra.

Nakon posete Leskovačkoj opštoj bolnici premijerka Ana Brnabić je obišla Postrojenje za preradu otpadnih voda.

U kolektor je Ministartstvo za zaštitu životne sredine do sada uložilo 464 miliona dnara, a druga komponenta projekta izgradnje sastoji iz dve faze – objekti linije vode i delimičnog tretmana mulja za 86.000 stanovnika koja je koštala 10,4 miliona evra, finansirana je od strane Evropske unije.

Na Bulevaru Nikole Pašića u Leskovcu premijerku Anu Brnabić dočekao je veliki broj građana. Ona je na ovom mestu istakla da je Leskovac postao veliko gradilište, ali i primamljivo mesto za investitore. Kako dokaz ovoj tvrdnji ona je iznela činjenicu da je zvanična stopa nezaposlenosti i našem gradu 7,1 odsto što je značajno niže od republičkog proseka, ali je podvukla da su i plate znatno niže i da se tu moraju intenzivirati napori.

Gradonačelnik Goran Cvetanović istakao je da je Leskovac po četvrti put dobio BFC sertifikat sa ispunjenošću od 96,33 odsto što je omogućilo privlačenje investitora i otvaranje mnogih domaćih i stranih kompanija.On je dodao da je grad Leskovac postao dominantan ekonomski centar ovog dela Srbije.Grad Leskovac je uložio znatna finansijska sredsta u infrastrukturu i to ilustrovao podatkom da je u vodovodnu mrežu preusmerena poslednjih godina suma od 800 miliona dinara, a u kanalizacionu mrežu preko 42 miliona.

Kako je zaključeno grad Leskovac će uz pomoć Vlade Republike Srbije i uz podršku predsednika Aleksandra Vučića nastaviti da ulaže napore kako bi se stvorili što bolji uslovi za život i rad građana. U tom kontekstu najavljen je skori početak radova na izgradnji moderne saobraćajnice prema Vučju i Lebanu.

Nakon posete Leskovcu premijerka je obišla i opštine Vlasotince i Crna Trava.

ANA BRNABIĆPREDSEDNICA VLADE