PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U SIJARINSKOJ BANJI

Premijerka Ana Brnabić obišla je danas Sijarinsku banju. Ona je tom prilikom rekla da je razvoj banjskog turizma prioritet naše zemlje.

U tom kontekstu uskoro će početi izgradnja puta preko Radan planine.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je država uložila značajna sredstva u Sijarinsku banju i ponovila da je to predeo ogromnog potencijala

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo zbog toga što Medveđa, a naročito Sijarinjska banja, danas izgledaju drugačije i imaju sasvim drugačiju perspektivu.

Matić je istakla da je resorno ministarstvo ove godine izdvojilo 750 miliona dinara za vaučere, navodeći da je podeljeno 150.000 vaučera.

Interesantno je da je ove godine Sijarinska banja izbila u prvih pet destinacija, kada govorimo o popularnosti banja kod naših građana koji koriste vaučere, navela je ministarka.

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić podsetio je na to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje dve godine dva puta posetio taj kraj, što je, zajedno sa današnjom posetom premijerke Brnabić, siguran znak da država brine o svakom pedlju svoje teritorije.

Arsić je naglasio da je Srbija zemlja banja i da su one naše najveće prirodno blago, te istakao da je država današnjom posetom predsednice Vlade pokazala da su banje nacionalna briga.

Premijerka se u Sijarinskoj Banji susrela i sa penzionerima koji su ovde na letovanju I naglasila da će početkom godine penzije biti povećane za 5 odsto, a da penzionere očekuje početkom februara naredne godine i jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

ANA BRNABIĆPREDSEDNICA VLADESIJARINSKA BANJA