Prezentacija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje održana u Leskovcu

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, održana prezentacija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje.

,,Pored stranih investitora i lokalnih poslodavaca, smanjenju broja nezaposlenih. merama Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, svake godine doprinosi i lokalna samouprava Grada Leskovca. U prethodnih 6 godina ovim programom obuhvaćeno je 1049 lica a za te namene izdvojeno je 144 miliona dinara. Što se tiče tekuće godine, za mere samozapošljavanja, stručne prakse i javnih radova, planirana su sredstva u iznosu od 20 miliona dinara. Činjenica da stopa nezaposlenosti u Leskovcu iznosi 17% je dokaz da se, i pored značajnog pomaka, mora nastaviti sa radom na ovom polju, a Leskovac će, kao odgovorna lokalna samouprava to i učiniti“, kazala  je na prezentaciji pomoćnica gradonačelnika Leskovca Kristina

„U okviru prezentacije mera NSZ došao je na red i Leskovac. Pošto je država od 2012. godine uz odgovornu politiku predsednika Repubike i Vlade Republike Srbije izuzetno podigla procenat učešća u merama aktivne politike zapošljavanja, ove godine smo mi kao Nacionalna služba opredelili 4 milijarde dinara u našem fondu za aktivne mere zapošljavanja. Naša osnovna ideja je da dođemo do svakog poslodavca, do malih i srednjih preduzeća koja nose kičmu privrede i izuzetno je važno da ti ljudi koji posluju vide koliko je to njima dostupno“, rekao je član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje u Beogradu Dragan Jakovljević.

„Prezentacija javnih poziva je novina u radu NSZ. Cilj je da se lokalne samouprave i poslodavci, pre svega iz privatnog sektora, upoznaju sa uslovima koji su u javnim pozivima.Merama NSZ, koje su finansijske prirode, ove godine u Jablaničkom okrugu biće obuhvaćeno 722 lica, što zajedno sa programima koje će finansirati lokalne samouprave 1100 lica će biti obuhvaćeno merama finansijkog zapošljavanja, što će doprineti poboljšavanju slike na tržištu rada u našem okrugu“, kazao je direktor leskovačke Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Stanković.