Prezentovani nastavni sadržaji rukog Univerziteta ,,Šuhov”

U Skupštinskoj sali grada prezentovani su nastavni sadržaji rukog Univerziteta ,,Šuhov”.

Profesor ovog čuvenog univertiteta Viktorija Rajpuhina iznela je uslove pod kojima naši mladi sugrađani mogu upisati osnovne akademske, master ili doktorske studije i postati stipendisti za školovanje u Ruskoj Federaciji. Ona je naglasila da je studiranje u Rusiji omogućeno na osnovu međudržavnog ugovora koji je potpisan između dve zemlje.

 

Svoja iskustva u okviru stručnog usavršavanja i saradnji sa ovim univerzitetom iznela je leskovčanka Milica Ristić koja je ujedno i član Kabineta gradonačelnika Leskovca.

Naša sugrađanka Jadranka Đurović Todorović koja je do skoro obavljala funkciju dekana niškog Ekonomskog fakulteta naglasila je da je ovo prilika da mladi prošire vidike i usavrše svoja stečena znanja.

Kako je podvukao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović studiranje u inostranstvu, u ovom slučaju u Rusiji je odlična prilika koja je pružena i našim mladim ljudima i dodao da je zvanična statistika pokazala da studenti koji su se školovali u inostranstvu lakše dolaze do radnog mesta.

 

Ovoj prezentaciji prisustvovao je veliki broj učenika završnih razreda srednjih škola sa teritorije grada Leskovca.