PRIJEM ZA ČLANOVE LESKOVAČKOG KARATE KLUBA „UNSU“

Nakon zapaženog uspeha koji su na 35. Evropskom tradicionalnom karate šampionatu, održanom u Beogradu od 29. do 31. oktobra, ostvarili članovi leskovačkog karate Kluba Unsu, gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je za sve njih priredio prijem i čestitao im na ostvarenim rezultatima.

Na ovom takmičenju nastupilo je petnaestoro takmičara iz Leskovca. Vratili su se sa 16 medalja, 5 zlatnih, 8 srebrnih i 3 bronzane, u konkurenciji od 680 takmičara iz dvadeset zemalja.

Gradonačelnik Cvetanović je danas naglasio da je srećan što još jedan radni dan provodi u društvu leskovačkih uspešnih sportista.

„Fokus odgovornih rukovodilaca grada je na zdravom rastu i razvoju dece, a kako je, pored škole, sport osnovna delatnost kojom bi mladi u najvećoj meri trebalo da se bave, posvećeni smo unapređenju ove oblasti.U gradu se razvija sportska infrastruktura, ulaže se u objekte i klubove. Uporedite 2012. godinu kada se za sport izdvajalo 18 miliona i tekuću 2021. kada se 95 miliona izdvojilo za sportske klubove i organizacije, plus oko milion evra za funkcionisanje SRC Dubočica. Već za sledeću 2022. godinu planiramo da izdvojimo preko 100 miliona za sport, a kada vidimo ovako uspešne momke i devojke, koji plene svojim rezultatima i pritom su odlični đaci“ – rekao je gradonačelnik i dodao da je grad Leskovac u uređenje sportskih hala, terena i igrališta, sala u pojedinim školama, Avantura parka uložio preko 200 miliona dinara i naglasio da su sportisti promoteri zdravog, sportskog duha. Leskovac će nastaviti da vam pruža podršku na putu ostvarivanja velikih rezultata“.

Šestogodišnja Mila Nikolić je prisutnima kazala da se dve godine bavi karateom, da ima 27 medalja i da je karate sport koji najviše voli. Ona je dodala da sve svoje drugare poziva da počnu da trenuraju karate.

Nana 35. Evropskom tradicionalnom karate šampionatu medalje su osvojili: Mila Nikolić 1. mesto kihon kumite pojedinačno i 2. mesto kata pojedinačno; Zlatanović Lena 3. mesto kihon kumite pojedinačno; Mina Milenković 2. mesto kata tim , 3. mesto kumite pojedinačno; Milica Golubović 2. mesto kata tim; Sara Đorđević 2. mesto kata tim; Žarko Stanimirović 2. mesto kumite tim; Dimitrije Dimitrijević 2. mesto kumite tim i 3. mesto kumite pojedinačno; Bratislav Cvetković 2. mesto kumite pojedinačno, 2. mesto kumite tim; Sanja Stanojević 1. mesto kumite tim seniorke; i trener Jelena Stanojević 1. mesto kata tim, 1. mesto kumite pojedinačno, 1. mesto kumite tim seniorke.

KK UNSU