PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE FEDERACIJE EVROPSKIH KARNEVALSKIH GRADOVA

Gradonačelnik Leskovca i predsednik FECC-a za Srbiju dr sci. med. Goran Cvetanović se danas sastao sa predstavnicima ostalih karnevalskih gradova, ali i predsednikom i članovima borda Federacije evropskih karnevalskih gradova, te predstavnicima karnevalskih gradova iz Italije, Makedonije, Slovenije, Holandije i Arube, u sali Jablaničkog upravnog okruga kojima je prilikom obraćanja kazao:

„Dozvolite mi da izrazim iskreno zadovoljstvo što smo nakon dve godine uspeli da se okupimo u Leskovcu na 16. Karnevalu u ovolikom broju. Moram da naglasim da je danas sa nama prvi put i novi predsednik federacije Lars Algel iz Švedske, generalni sekretar Branko Brumen iz Slovenije, zatim Marsija Stamper iz Arube, Masimo Beltrami, predsednik FEKKa Italije, kao i Igor Menegelo, koji kreira najbolje kostime u Veneciji…nadam se da svi uživate u našem gradu, kao i ostale dame i gospoda koji su naši stalni gosti.

Kao predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, trudimo se da ojačamo i proširimo duh karnevala. Budući da je Leskovac ušao u uži izbor za domaćina generalne skupštine i godišnje konvencije Festivalskih karnevalskih gradova koje su planirane za maj 2023. godine, očigledno je da smo u tome i uspeli. Nadam se da su članovi borda FEKK-a i skauting tim koji trenutno oblilazi naš grad, zadovoljni onim što Leskovac ima da ponudi jer znam da ćemo biti dostojni domaćini ovog značajnog događaja za sve nas.“

Goran Božović, potpredsednik opštine Tivat, rekao je:

„16 godina Leskovačkog karnevala je zaista jedna velika tradicija ,velika čast, mogli bi da vam pozavide mnogi drugi karnevalski gradovi, mi se uvek rado odazivamo vašem pozivu, negujemo nas prijateljski odnos i kad god smo u prilici mi ćemo pokušati sve da obogatimo kvalitet ovog karnevala. Čestitam gradonačelniku Cvetanoviću i direktoru Kociću na izvanrednoj organizaciji, navikli ste nas da budete najbolji mogući domaćini u ovakvim prilikama, zaista svi karnevalisti imaju prelepo vreme i zaista se divno provode u vašem gradu i u vašem gostoprimstvu i ja želim da naša karnevalska energija razgrne oblake i da nam bude fantastično, lepo vreme za vreme festivala.“

Predsednik Upravnog odbora FEKK-a Lars Algel iz Švedske je istakao da u Leskovcu boravi prvi put i da je oduševljen atmosferom i ljudima.

“Srpski karnevalski gradovi su najaktivniji članovi federacije, i slobodno mogu reći da se FEKK Srbija najviše i širi. Žao mi je što je kiša pokvarila dečji karneval i današnji dan, ali ako uzmemo u obzir verovanje koje je vezano za venčanja i kišu, onda današnji vremenski uslovi i nisu loš znak. Šesnaesti leskovački karneval je prvi razlog naše posete, a drugi razlog je održavanje godišnje konvencije i generalne skuštine u Leskovcu za šta se vaš grad nametnuo zahvaljujući odličnoj pretentaciji koju je održao u Luksemburgu. Ono što smo do sada videli je pozitivno i zadovoljavajuće i zahvaljujući tome razmišljamo da sledeće godine deo aktivnosti organizujemo u Kolumbiji, kako smo prvobitno planirali, a deo ovde u Leskovcu. Drago mi je da vidim predstavnike drugih karnevala, zahvaljujem gradu Leskovcu i gradonačelniku Leskovca na pozivu i gostoprimstvu. Želim vam mnogo sreće i uspeha.”

LESKOVAČKI KARNEVAL