PRIREĐEN PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE POLJOPRIVREDNIH SAVETODAVNIH I STRUČNIH SLUŽBI IZ CELE SRBIJE

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u sali Skupštine grada priredio danas prijem  za direktore Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi iz cele Srbije koji zajednički u našem gradu održavaju Etno sajam.

Cvetanović je tom prilikom podsetio goste da Leskovac ima registrovana tri brenda: roštilj meso, leskovačku spržu i leskovački ajvar i da je naš grad na dobrom putu da u toku tekuće godine registruje i četvrti brend, a to je leskovačka ljutenica koja treba da dobije zaštićeno geografsko poreklo.

Poljoprivrednim kulturama koje se najviše proizvode na našoj teritoriji, a to su krompir, paprika, jagoda, kruška i višnja, u ovom dugom vremenskom periodu  posvetili smo manifestacije, koje su postale lepa tradicija.

Cvetanović je podvukao da su od preuzimanja odgovornosti i rukovođenja gradom za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, uređenje atarskih puteva, komasaciju, elektrifikaciju polja, protivgradnu odbranu, uloženo 710 miliona dinara.

Pomoćnik ministra za poljoprivredu, Aleksandar Bogićević, istakao je da je ponosan što se Etno sajam poljoprivrednih poizvoda održava po treći put ove godine i da je to odlična prilika da se razmene iskustva iz ove oblasti. Bogićević je podvukao da je veliki uspeh uvođenje platforme E-agrar koja će znatno olakšati proceduru dobijanja subvencija za poljoprivrednike.

Državna sekretarka u Ministarstvu za poljoprivredu, Ivana Popović, takođe je istakla značaj digitalizacije u oblasti poljoprivrede zahvaljujući kojoj se naša zemlja našla u red prvih država koje su unapredile ovu oblast uvođenjem platforme E-Agrar.

Kako je zaključeno, samo zajedničkim radom i edukacijom stručnjaka i poljoprivrednika može se u znatnoj meri unaprediti primarna poljoprivredna proizvodnja.

PSSS Leskovac