Privedeni kraju poslovi u realizaciji projekta ,,Pomoć i podrška verskim zajednicama u opštini Bojnik“

U okviru projekta pod nazivom ,,Pomoć i podrška verskim zajednicama u opštini Bojnik“  pri kraju je realizacija posla vezanog za uređenje crkvenog dvorišta u selu Pridvorica  koji je podrazumevao pošumljavanje, izgradnju stepeništa za jedan letnjikovac, adaptaciju postojećih i izgradnju novog letnjikovca.

Za ovu namenu po projektu je izdvojeno oko 270 hiljada  dinara. Ovim novcem zasađen je i drvored kod igrališta u ovom mestu, a jedan deo sadnica crkva je donirala i mesnoj osnovnoj školi.

Sveštenik Danilo Nikolić, paroh Bojnički ističe da je u crkvenom dvorištu posađeno 37 sadnica, ali i urađeno stepenište letnjikovca, a uz osvetljenje koje je rađeno prošle godine dvorište postaje sve sređenije i  polako prerasta u izletište.

Prostor oko škole  u Pridvorici oplemenjen je platanima  jer se pošlo od činjenice da učenici u školskom dvorištu provode dosta vremena.

Predsednik Skupštine opštine  Dejan Stojanović ističe da je program ,,Pomoć verskim zajednicama“ otvoren i za druga mesta , a prioritet je i sređivanje crkve u Bojniku.

U okviru ovog projekta značajno su se angažovali i meštani svojim dobrovoljnim radom.