PRIVREDNA KOMORA SRBIJE URUČILA ZNAČAJNE DONACIJE OPŠTINAMA JABLANIČKOG OKRUGA

U prostorijama – RPK Leskovac, potpisani su ugovori o donaciji Privredne komore Srbije lokalnim samoupravama na teritoriji Jablaničkog okruga. Ugovore je potpisao direktor- Regionalne privredne komore Leskovac, Goran Jović, sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Privredna komora Srbije izdvojila je 10 miliona dinara za pomoć domaćinstvima koja su pretrpela štetu usled nezapamćenih vremenskih nepogoda na teritoriji Jablaničkog okruga. Uručeno je 40 agregata vrednosti 1.600000 dinara i preko 100 paketa  pomoći za domaćinstva koja su ugrožena zbog vremenskih nepogoda koje su pogodile Jablanički okrug. Terenska vozila za potrebe domova zdravlja biće uručena u subotu.

„Usled vremenskih nepogoda preko 300 domaćinstava ostalo je bez struje. Prva pomoć stiže od strane Privredne komore Srbije i ona se ogleda u 40 agregata za struju i oko stotinak paketa sa osnovnim životnim namirnicama. U subotu ćemo uručiti tri terenska vozila za domove zdravlja Lebana, Bojnika i Medveđe, kako bi lekari i medicinsko osoblje lakše stizali do najudaljenijih sela. Vozila će uručiti predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež“, navodi Jović.

Ova pomoć kako su kazali predsednici opština Lebane i Medveđa Ivan Bogdanović i Nebojša Arsić je veoma značajna jer je situacija na terenu veoma ozbiljna. Kako je knstatovano ovom prilikom Privredna kmora Srbije će u saradnj sa Vladom Srbije pratti situiaciju na terenu i u skladu sa tm reagovat po prioritetima.