PROBNI ZAVRŠNI ISPIT ZA OSMAKE BIĆE ODRŽAN 26. I 27. MARTA

Kako  je u izjavi za TV 4S kazala pedagog osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ u Leskovcu Dragana Stanisavljević osmaci će 26. marta u 12 sati raditi test iz matematike, a sledećeg dana u 9 satu rešavaće ispitna pitanja iz maternjeg jezika, a u 11:30 i kombinovani test koji podrazumeva gradivo iz hemije, fizike, biologije, geografije i istorije.

Ovaj probni test učenici će raditi u svojim učionicama i to u grupama od po 15 uz puno poštovanje epidemioloških mera.

Kako kaže Dragana Stanisavljević priprema za ovaj test je počela početkom drugog polugođa, a sam test biće pokazatelj rada učenika i postaviće smernice za njihovu dalju pripremu od strane predmetnih nastavnika.

Dragana Stanisavljević ističe da su škole radile od prošlog marta u specifičnim okolnostima, odnosno izvođena je ON LINE nastava koja će se znatno odraziti na kvalitet testa, ali ona naglašava da su predmetni nastavnici uvek na raspolaganju učenicima za sve konsultacije i sugestije.

Stanisavljevićeva savetuje osmake da pre rešavanja pitanja obrate pažnju na sve sadržaje na koje treba dati odgovor, a naročito na neka trik pitanja koja se odnose na logičko razmišljanje.