PROGLAŠENI POBEDNICI KAMPA LESKOVAC 2022. RTS KROSA

Danas su u sali Skupštine proglašeni pobednici Kampa Leskovac 2022. RTS Krosa u prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića i idejnog tvorca RTS Krosa Stevana Kovačevića.

Za volontera godine za 2022. godinu proglašena je Jelena Jovanović, profesor književnosti i doktorand Filološkog fakuteta u Beogradu, dok je za najboljeg organizatora krosa RTS-a u dijaspori proglašen okrug Vićenca.

Ministar Ružić je tada kazao:„Meni je drago da danas budem ovde jer je ovo kruna RTS-a jedne tradicionalne manifestacije koja u velikoj meri promoviše zdrav duh i afirmiše nova saznanja i o tradiciji i kulturi, o srpskom jeziku i svemu onome što je identitet svakoga i od nas i ko živi u Republici Srbiji, a naročito vas koji živite u dijaspori. „

„Naš grad je kao domaćin Kampa Leskovac 2022. dao sve od sebe da opravda dato poverenje, a ja sam kao ponosni nosilac najvećeg priznanja Zlatnika RTS Krosa imao još veću obavezu da se maksimalno posvetim organizaciji i postaram da naši gosti, kao i svi do sada, iz našeg grada ponesu divne uspomene. Siguran sam da će zauvek pamtiti mudre i plemenite reči kojima nam se u Patrijaršiji obratila njegova svetost patrijarh srpski Porfirije prvog dana kampa“, naglasio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Stevan Kovačević, idejni tvorac ove manifestacije,  rekao je da  Kros RTS-a rođen 21. aprila 1991. godine u velikoj Jugoslaviji koja je imala 22 miliona stanovnika, da niko nije ni slutio da će ova priredba prerasti u priredbu koja traje 365 dana u godini. Dodao je da ovaj Kros 2022. godine delo ministra Ružića i gradonačelnika Cvetanovića.