Projekat „SHARE“ – OŠ ,,Stanimir Veljković Zele“

U okviru projekta „SHARE“, u kome je učestvovala i OŠ ,,Stanimir Veljković Zele“ iz Bojnika   realizovana je studijska poseta nastavnog osoblja iz OŠ ,,Radoje Domanović” iz Bošnjaca i OŠ ,, 8. oktobar“ iz Vlasotinca  .

Ovaj projekat realizovan je kroz partnersku saradnju Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Centra za obrazovne politike i UNICEF-a, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj projekta je unapređivanja kvaliteta obrazovnog sistema Republike Srbije kroz unapređivanje efektivnosti sistema spoljašnjeg vrednovanja rada škola i razvoj horizontalnog učenja između škola.

U okviru projekta uspostavljena je profesionalna saradnja i horizontalno učenje između škola u Srbiji koje su razvile dobre prakse u pojedinim segmentima rada i škola koje treba i žele da svoj rad unaprede.

,,OŠ Stanimir Veljković Zele iz Bojnika godinu ipo dana je bila učesnik „SHARE“ projekta. Sada je učesnik projekta 3P – Primeti, podrži, promoviši identifikovana kao škola dobre prakse i koja je spremna da svoja iskustva podeli sa kolegama u drugim školama“ , kazala je Rada Krstić direktorka OŠ ,,Stanimir Veljković Zele“.

OŠ ,,Stanimir Veljković Zele“ iz Bojnika  najviše je napredovala u oblasti nastave i učenja, kao i u oblasti rukovođenja i organizacije rada.

Gosti iz Bošnjaca i Vlasotinca ovom prilikom su obišli školu i prisustvovali određenom broju časova nastave.