Promovisana knjiga pesama ,,Svi napukli svetovi’’

U Leskovačom kulturnom centru sinoć je promovisana knjiga pesama ,,Svi napukli svetovi’’ autora profesorke književnosti, Danijele Radovanović.

\

,,Druga zbirka pesama ,,SVI NAPUKLI SVETOVI,, je vrlo vidljiv i značajan pomak napred u odnosu na njen prvenac. Slobodnog brzog i razigranog stiha, pesme dugog daha,razrešavaju večnu zagonetku  odnosu Pesnika i Pesme, Smisla i Života, ali kada se otvore čitaocu, donose mu razrešenja i mnogih njegovih životnih i misaonih dilema. Danijelina poezija je u duhu vremena ove generacije, novog senzibiliteta, istovremeno i lirska i reflektivna pogodna za pamćenje i umetničko govorenje… ,,   – reči su recenzenta Miroslava Dimitrijevića.

,,Dve osnovne teme u ovoj zbirci su odnos pesnika i pesme i odnos muškarca i žene,, kaže autor zbirke pesama i profesor književnosti Danijela Radovanović.

Pored samog autora, o knjizi Svi napukli svetovi, govorile su profesorke književnosti, magistar Biljana Mičić, i Suzana Đorđević. Stihove zbirke pesama, kazivali su glumci leskovačkog Narodnog pozorišta. U muzičkom delu programa kompzicijama na klaviru predstavio se Aleksandar Radovanović. Medijator programa bila je urednik LKC-a Slađana Mladenović.