PUT LESKOVAC – VUČJE U CELINI DOBIJA NOVO RUHO

Danas je na putu Leskovac – Vučje održana konferencija za medije povodom završetka prve faze rekonstrukcije, i to na deonici između Hemijske škole u Leskovcu i Strojkovca, u dužini od 9.7 km.

Na ove radove utrošena su sredstva od 282 miliona dinara. Investitor je JP „Putevi Srbije“, a izvođač radova „Trejs Srbija“. Istovremeno sa završetkom prve faze radova, započeli su radovi na drugoj fazi, iz smera Vučje ka Strojkovcu, u dužini od 3 km, za koje je opredeljeno 100 miliona dinara.

U ime gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, predstavnicima medija se obratila Jelena Stanković, član Gradskog veća i tom prilikom istakla da je prioritet grada da se stvore uslovi za život svakog stanovnika na teritoriji grada Leskovc.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja, Novica Nikolić, dodao je da je na državnom putu IIA reda 227, do Strojkovca, kolovoz proširen sa 5 na 6 metara, što je vrlo bitno za povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Isto će se desiti i na državnom putu IIB reda 436, od Strojkovca do Vučja, na kome se trenutno izvode radovi.

Kada svi radovi na rekonstrukciji puta Leskovac – Vučje budu gotovi, dobićemo još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom. Time će se otvoriti mogućnost i za bržu privrednu revitalizaciju vučjanskog kraja i značajno se odraziti i na poboljšanje kvaliteta života svih ljudi u njemu.

put Leskovac-Vučje