STEVANOVIĆ: GRADOVI I OPŠTINE NA JUGU SRBIJE IMAĆE PRIORITET KADA SU U PITANJU INFRASTRUKTURNI PROJEKTI

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Stevanović izjavio je da će gradovi i opštine na jugu Srbije imati prioritet kada su u pitanju infrastrukturni projekti, a u cilju ravnomernijeg ekonomskog razvoja i privlačenja potencijalnih investitora.

Stevanović je na pitanje TV 4S istakao da se među opštinama nalazi i Bojnik i da bi on morao imati prednost, ali su potrebni kvalitetni projekti, a u obzir će se uzeti oni najprioritetniji.

Što se opštine Lebane tiče prilikom odlučivanja za projekte koji se odobravaju najviše problema pravi pitanje često nerešenih imovinsko pravnih i katastarskih opština.

Stevanović je posebno pohvalio grad Leskovac i njegovo rukovodstvo jer se najdalje otišlo u rešavanju imovinsko pravnih odnosa i izradi projekata, kazao je Stevanović i to argumentovao činjenicom da on postaje pravo gradilište i primamljiv je za investiore.

Kako je zaključio Stevanović od kvalitetnih projekata kojima će se aplicirati kod ministarstava i pristupnih fondova EU zavisiće dalje razvoj Srbije.

Dragan StevanovićMinistarstvo građevinarstvasaobraćaja i infrastrukture