RAD NA PRIPREMI PROJEKTNE DOKUMENTACIJE I PROJEKTIMA PRIORITET JE OPŠTINE LEBANE

Od najznačajnijih projekata koji su obeležili 2021. godinu predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović izdvojio je program rekonstrukcije Vrtića i izgradnje dečijeg parka koji je realizovan, a u okviru prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Ćustendil.

Bogdanović je gostujući u emisiji „Spektar“ TV 4S kazao da je vrednost ovog projekta 147 hiljada evra. On je dodao da je jula ove godine potpisan preko Evropske unije i projekat vredan 500.000 dolara o izgradnji socijalnih stanova, tačnije rečeno reč je o 16 stambenih jedinica za osobe u stanju socijalne potrebe.

Istovremeno Bogdanović je podvukao da je njegov projektni tim pripremio svu potrebnu dokumentaciju i prosledio Vladi Srbije, a koja se odnosi na izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda .Ovaj projekat je vredan 10 miliona evra i označiće angažovanje na unapređenju ekologije i zdrave životne sredine.

Kako je kazao Bogdanović Lebane se našlo među 46 lokalnih samouprava koja je potpisala bilateralni ugovor sa Mađarskom koji se odnosi na izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda za čiju će izgradnju računa voditi direktno Vlada Srbije.

Ovo pokazuje, kako je dodao prvi čovek Lebana ozbiljan troipogodišnji rad na pripremi dokumentacije, ali trasira put i novim programima koji su prepoznati u zemlji i svetu.