RADOVI NA ADAPTACIJI I SANACIJI OSNOVNE ŠKOLE ,,JOSIF KOSTIĆ,, SU ZAVRŠENI I ĐACI ĆE U KLUPE SESTI 24. FEBRUARA

Radovi na rekonstrukciji najstarije leskovaleke osnovne škole trajali su dve i po godine . U rekonstrukciju je zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja uloženo 130 miliona dinara , a od pre tri meseca zbog zastoja u radova koji su nastali zbor naprsnuća ploče jer je škola rađena tokom svog postojanja etapno ,u posao je uveden izvođač ,,Tončev gradnja,, koji je posao okončao u roku.

Obilazeći ovu školu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je ona sada najopremljenija i najsavremenija obrazovna ustanova, ne samo u Srbiji , već i šire.

Škola je rađena tako da je u hodnicma i svim učionicama urađena led rasveta , izvedeni  su radovi na podstanici za grejanje , kompletno su zamenjeni podovi , a fiskulturna sala je u potpunosti rekonstruisana i u njoj je postavljen parket.Kako ističe nadzorni organ,  Nenad Stefanović škola je rađena po najsavremenijim standardima i u znatnoj meri će poboljšati uslove za izvođenje nastavno obrazovnog procesa.

 Školsko igralište je sređeno, postavljene su klupice i atestirani motorički parkovi,a gumirana podloga za male sportove biće postavljena kad vremenski uslovi to dozvole.