RADOVI NA IZGRADNJI GRADSKOG TRGA POSLEDNJIH DANA INTENZIVIRANI – NJIHOV ZAVRŠETAK SE OČEKUJE POČETKOM NAREDNE GODINE

Radovi na Centralnom gradskom trgu su poslednjih dana u punom jeku, kazao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić. On je dodao da na gradilištu sada ima dovoljno radnika i da je izvođač od početka bio posvećen poslu kao što je sada, radovi bi bili završeni na vreme.

Nikolić je apostrofirao da se plaćanje izvođaču vrši nakon ispostavljenih situacija, da je do sada završeno oko 62% radova za koje je plaćen 91 milion dinara i dodao da se kazne i penali naplaćuju nakon realizacije ugovora i da će komisija zadužena za to o kazni odlučiti nakon završetka ugovora. Govoreći o izboru izvođača rekao je da firma koja izvodi radove nije imala negativnu referencu u vreme kada je konkurisala u Leskovcu i da je nabavka u potpunosti sprovedena u skladu sa Zakonom i da veruje da će radovi biti završeni u narednoj godini.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović govoreći  o izboru izvođača naglasio  je da grad pokušava da nađe način da se izbori sa onima koji ne poštuju rokove ali da uvek poštuje Zakon, te da ukoliko ponuđač radova ispunjava uslove, ne postoji opcija da ne bude izabran za izvođenje radova.

Kada je reč o radovima na izgradnji gradskog trga gradonačelnik je kazao da u situaciji kada je građevinski materijal poskupeo nije pametno raskidati ugovor da nije logično, niti isplativo i da je grad prema izvođaču imao nekoliko prigovora koje su ispravili i zaključio da će trg nakon što se izgradnja završi biti prelep, da će građani biti zadovoljni.

On je naglasio da lično nije zadovoljan dinamikom i da je nekoliko puta intervenisao da se ovi radovi intenziviraju.

Cvetanović je podvukao da je odgovorno pristupio poslu izgradnje trga.

Gradonačelnik nije optimista da će radovi na trgu biti završeni do kraja godine i dodao da će oni najverovatnije biti okončani početkom naredne godine.

 

Centralni gradski trg