Radovi na izgradnji još jedne saobraćajnice u Zelenoj zoni

Radovi na izgradnji još jedne saobraćajnice u Zelenoj zoni, kojima je nastavljeno infrastrukturno opremanje ovog dela Leskovca, započeti su prethodne nedelje.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradncima obišao je ovu lokaciju i izjavio da izgradnja saobraćajnice ima za cilj da se obezbede uslovi za privlačenje domaćih i stranih investitora.

 

Ova saobraćajnica koja se gradi duga je oko 400 metara , a radi se i na atmosferskoj kanalizaciji i uličnom osvetljenju .

On je podvukao da je vrednost ove investicije oko 33 miliona dinara  i da su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta.

Kako je istakao Cvetanović tokom prošle godine na ovom mestu uređen je put u dužini od 500 metara, u šta je lokalna samouprava uložila 47,2 miliona dinara.

 

Na ovoj lokaciji sredstvima Vlade Republike Srbije, kako je naglasio Cvetanović u okviru Zelene zone je izgrađena Kružna raskrsnica u dužini od 500 metara, parking prostor, trafostanica, osvetljenje i ostali prateći radovi u šta je investirano 47,2 miliona dinara.

 Kružna raskrsnica kod Zelene zone izgrađena je zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije u koju je 2016. godine uloženo 37 miliona dinara.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić istakao je da se radovi izvode po projektu koje je izradilo ovo preduzeće, i dodao da će biti izgrađena saobraćajnica sa jednostranim trotoarom gde će na kolovozu i trotoaru biti ugrađeno dva sloja asfalta.

Rok za izvođenje radova na ovoj saobraćajnici je 60 dana.