RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE U SVIRCU

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa svojim saradnicima obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže u selu Svirce. Kako je na konferenciji za medije istakao, u ovom mestu se ugrađuju vodovodne cevi u dužini od 5449 metara, a iz gradskog budžeta je za ovu namenu izdvojeno skoro 19 miliona dinara.

„Lokalna samouprava grada Leskovca predano radi na poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika na teritoriji grada. Kada je vodovodna mreža u pitanju, namera je da se dotrajale cevi zamene na čitavoj teritoriji grada, kao i da se nastavi sa izgradnjom nove vodovodne mreže. Po završetku ovih radova, meštani Svirca će dobiti stabilno i kontinuirano vodosnabdevanje i time smo ispunili još jedno obećanje dato našim sugrađanima. Stalnim ulaganjem u vodovodnu mrežu želimo da svim našim sugrađanima, i u selima i u gradu, pružimo jednake uslove za pristojan i dostojanstven život“ – istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić istakao je da je u toku izgradnja crpne stanice, kao i da je već položeno oko 3,2 km vodovodnih cevi, prečnika 63, 110 i 225 mm. „Radovi su započeti početkom meseca oktobra, a rok je 60 dana. Izvođač radova je „Eurokop“ iz Vinarca“.

Predsednik Mesne zajednice Svirce, Aleksandar Kocić, naveo je da je za meštane Svirca velika stvar da dobiju zdravu pijaću vodu. „Zahvalio bih se svim ljudima koji su radili na tome, lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na razumevanju. Hvala svima koji su pomogli na bilo koji način“.

Kocić je istakao i da u Svircu ima 109 domaćinstava, da ima veliki broj dece i mladih, koji ostaju u tom mestu da bi se bavili poljoprivredom, budući da Svirce ima razvijenu plasteničku proizvodnju.

SvirceVODOVODNA MREŽA