RADOVI NA PUTU LESKOVAC- VUČJE SU ZAVRŠENI

Danas se na putu između Leskovca i Vučja, na deonici od Strojkovca do ove varoši, izvode radovi na ugradnji drugog sloja asfalta.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas obišao radove.

„Nalazimo se na putu Leskovac Vučje dužine 12 kilometara. Najpre je uređeno 9 kilomatara puta, a ove godine nam je ostalo 3 kilometra od polovine Strojkovca do samog Vučja, odnosno 700 metara kroz samo Strojkovce, najveće naseljeno mesto vučjanskog kraja, sa velikim brojem privrednih subjekata i vrednim, marljivim, poštenim ljudima. Svima hvala što su imali strpljenja preko 50 godina i toliko čekali da sada imaju ovako kvalitetan put.

Ova saobraćajnica se našla u emisiji SAT patrola, gde je upravo proglašena jednom od lošijih, a sada je potpuno nova i savremena saobraćajnica sa uloženih 400 miliona dinara Vlade Republike Srbije, svih građana i preduzeća Putevi Srbije. Bili smo uporni da se radovi nastave i da se i ova deonica uredi, naročito narodna poslanica Marija Jovanović u komunikaciji sa ministrom Goranom Vesićem“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Gradonačelnik je dodao da se danas ugrađuje drugi sloj asfalta i da preostaje uređenje bankina, horizontalna i vertikalna signalizacija i da svaka kuća ima uređen prilaz celom dužinom puta.

„Ono što je važno za ovaj državni put je proširenje kolovoza sa 5 na 6 metara čime je povećana bezbednost u saobraćaju, sklonjena je kocka sa kolovoza i uređena je kompletna rekonstrukcija čitave konstrukcije. Izvođač radova je Trejs Srbija“, rekao je Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Gradonačelnik Cvetanović je dodao da su uređeni putevi od Leskovca do Grdelice, prema Nišu, Vlasotincu, Lebanu, Bogojevcu, te da je sa uređenjem ovog puta ka Vučju, grad pri kraju da rekonstruiše sve ulazne odnosno izlazne puteve i da je preostao samo put Leskovac – Bojnik. Procenjena vrednost radova na ovom putu je oko 190 miliona dinara i da se planira dodatnih 50 miliona za uređenje kružnog toka kod Tri šešira.

„Ove radove je najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Sve što je najavio je urađeno, zato nema razloga da sumnjamo da će ovaj projekat biti realizovan. Ja se nadam da ćemo već u toku ove godine krenuti sa radovima“ – zaključio je gradonačelnik.

put Leskovac-Vučje