RADOVI NA REHABILITACIJI ULICE DEVET JUGOVIĆA U LESKOVCU

Počeli su radovi na rekonstrukciji ulice Devet Jugovića, od raskrsnice sa ulicom Prvog maja do raskrsnice sa ulicom Norvežanska.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je sa saradnicima obišao radove i na konferenciji za medije kazao:

„Postojeću kocku zamenićemo novim asfaltom i urediti trotoare behaton pločama. Radovi na rehabilitaciji ove ulice su u dužini od tačno 761 metar i za to je Grad Leskovac izdvojio 38 miliona dinara. Rekonstrukcijom ove ulice će Leskovac dobiti još jednu savremenu saobraćajnicu i time obezbediti nesmetan i brži protok saobraćaja, i, što je važnije, značajno će olakšati život meštanima ulice Devet Jugovića kao i svih koji u tranzitu koriste ovu ulicu“.

On je dodao i da je ova ulica značajna jer je jedina koja je ostala pod kockom u gradu, ulica koju koriste i ljudi iz Medveđe i Lebana, kao i da je u prethodnih nekoliko meseci urađeno mnogo.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da se radovi izvode na osnovu Projekta za izvođenje radova i na osnovu projekta privremene saobraćajne signalizacije, kao i da je projektnu dokumentaciju izradilo JP Urbanizam i izgradnja.

Marija Cakić, meštanka ovog kraja, zahvalila se Gradu i gradonačelniku i rekla da su na ovaj projekat dugo čekali, da je od velikog značaja prvenstveno za decu, a onda i za okolinu.

Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana. Izvođač radova je Perica Jović, preduzetnik AB KOP iz Vlasotinca.

radovi na putu