RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ULICE DIMITRIJA TUCOVIĆA PRIVODE SE KRAJU

Radovi na rekonstrukciji ulice Dimitrija Tucovića koji su podrazumevali zamenu vodovodne mreže, uređenje kolovoza i trotoarskih površina, privode se kraju. Pomenuta rekonstrukcija izvedena je u dužini od 440 metara, a sredstva opredeljena iz budžeta grada za ovu namenu iznose 32,4 miliona dinara.

„Radovi su započeti skidanjem postojećeg asfalta koji je bio u veoma lošem stanju. Najpre je urađena vodovodna mreža, danas će biti završena ugradnja drugog sloja asfalta na kolovozu, dok se završetak postavljanja behaton ploča na delu trotoara koji nije popločan očekuje u toku naredne nedelje, čime će rekonstrukcija ulice biti potpuno završena.

Kada smo održali konferenciju povodom početka radova na ulici Dimitrija Tucovića pomenuli smo ulaganja u ovom kraju poput rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića vredne oko 25 miliona dinara, izgradnje ulice Đuka Dinić, vredne 1,2 miliona, a svakako najvažnija i najvrednija investicija je potpuna rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića, zahvaljujući kojoj je ovo danas jedna od najmodernijih saobraćajnica u gradu. Pomenuta rekonstrukcija je vredna 320 miliona dinara“ – kazao je danas gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i najavio radove na saobraćajnici u Zelenoj zoni, na Opštinskom putu 31 (Badince – Guberevac – Mala Grabovnica) i ulici Devet Jugovića.

„Ovde je urađena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice Dimitrija Tucovića, pored kolovoza, urađena je rekonstrukcija vodovodne mreže gde je prevezano 98 korisnika. Zadržan je postojeći gabarit ulice a urađena kompletna rekonstrukcija. Koristim priliku da vas obavestim da su počeli radovi i na drugoj strani ulice Moše Pijade, na južnoj strani gde se takođe radi sanacija trotoarskih površina, na mestu za parkiranje u tom delu i iskoristio bih priliku da pozovem sve građane koji se parkiraju tu da imaju strpljena i da uklone svoja vozila u narednim danima kako bismo i taj posao završili do kraja“, rekao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

U ime saveta MZ Dubočica obratila se Ana Jović i zahvalila se gradonačelniku Cvetanoviću i lokalnoj samoupravi zbog ulaganja u ovu ulicu, ali i na velikom broju projekata izvedenim u navedenoj MZ.

Izvođač radova je AB Kop Perica Jović iz Vlasotinca.

ulica Dimitirja Tucovića