RADOVI NA UREĐENJU SAOBRAĆAJNICE U VINARCU

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović obišao je danas sa svojim saradnicima radove na uređenju saobraćajnice u ulici Nikole Tesle u Vinarcu, u dužini od 598 metara. Vrednost radova koje finansira grad Leskovac je 10,2 miliona dinara.

Govoreći o značaju ove investicije, gradonačelnik Cvetanović je izrazio zadovoljstvo što lokalna samouprava realizacijom ovog projekta može da obraduje meštane Vinarca.

„Vinarce je jedno od najvećih naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca i ovo je još jedan dokaz da se putna infrastruktura unapređuje na celoj teritoriji grada, kako u selima, tako i u prigradskim i gradskim naseljima. Nastojimo da adekvatnom infrastrukturom pokrijemo celu teritoriju od 144 naseljena mesta, jer to znači kvalitetniji i bolji život građana“, istakao je i podsetio da je u ulici Nikole Tesle 2021. godine rekonstruisana vodovodna mreža sredstvima grada Leskovca u iznosu od 4,9 miliona dinara.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je:

„Najpre su izvedeni zemljani radovi, odnosno iskop zatim su završeni radovi na uradnji tampona od šljunka, trenutno se ugrađuje tampon od tucanika, posle toga ostaje asfaltiranje, sve to u dužini od 600 metara, rok je 60 dana, oni već blizu mesec dana izvode radove tako da očekujemo da ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi budu završeni u roku. Ono što je bitno za meštane ovog mesta, u nastavku ove ulice je ulica Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju, gde je završena vodovodna mreža i sada smo u situaciji da i tamo uradimo asfaltiranje. Na leto nas očekuju i ti radovi,“ – i dodao da se očekuje početak radova na ulici ka Vojinici, zatim ulice Zeke Buljubaše, Porečka, Boračka.

Vinarce