Radovi na energetskoj efikasnosti objekata osnovne škole ,,Vasa Pelagić“ privedeni su kraju

Sredstva za ovaj posao u iznosu od 218 hiljada evra zajedničkim snagama obezbedili su razvojna organizacija EU PRO i grad Leskovac, od čega je EU PRO finansirao 150.000 evra, a lokalna samouprava  67.813 evra .

Rekonstrukcija ovog objekta koji je izgrađen davne 1918. godine obuhvatila je renoviranje fasade, krova, toaleta, zamenu oluka, gromobranske konstrukcije , kao i nabavku opreme. Pored toga, kako je naglasio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović grad je izdvojio dodatnih 1,3 miliona dinara za sanaciju jednog toaleta, a u toku ove godine biće saniran još jedan toalet.

Energetska sanacija škole ,,Vasa Pelagić“ doprineće sa jedne strane poboljšanju uslova učenja, a sa druge i uštedi energije, rekao je direktor ove obrazovne ustanove Aleksandar Cincar Janković.

Projekt menadžer organizacije EU PRO Dragana Novaković naglasila je da je saradnja sa gradom Leskovcem izuzetna što je potvrdio posao na ovoj, ali i drugim školama.

Direktor škole ,,Vasa Pelagić,, Aleksandra Cincar Janković uručio je ovom prilikom zahvalnice gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću i projekt menadžeru EU PRO Dragani Novaković koji su se lično angažovali na sanaciji škole.

Kako je zaključeno uskoro će početi radovi na podizanju energetske efikasnosti Trgovinsko ugostiteljske škole jer je završena projektna dokumentacija, a ovu sanaciju čeka i Škola za tekstil i dizajn koja će uskoro ući u proceduru.