REKONSTRUKCIJA OPŠTE BOLNICE U LESKOVCU U OKVIRU DRUGE FAZE IZVODI SE BEZ PROBLEMA

Izvođenje radova na drugoj fazi Opšte bolnice odvija se prema planu, rekao je u izjavi za TV 4S direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević i dodao da je danas obišao celo levo krilo zgrade koje je trenutno u adaptaciji.

On je dodao da je na ovom poslu trenutno amgažovano oko 70 radnika. Izvode se radovi na razvodu gasa i priključku vodovoda i kanalizacije, kao i elektro radovi jake i slabe struje, kao i poslovi na postavljanju grejne instalacije. Nakon ovog posla radiće se i takozvana topla veza.

Dimitrijević ističe da će ovi radovi prema planu biti završeni za 5 meseci. Dok se izvode radovi na levom krilu desni deo zgrade je namenjen osoblju i pacijentima, ali se, menadžment bolnice trudi da pacijenti ne trpe, tako da se rade hitne operacije, a uporedo se koordinira sa zdravstvenim ustanovama u Nišu i Vranju i pacijenti se upućuju u ove centre.

Kako podseća dr Dimitrijević sve sobe će biti dvokrevente i sa sasvim novim inventarom, tako da će naša bolnica biti svrstana u red najsavremenijih u Srbiji.

Nakon završetka levog krila počeće radovi i na desnom krilu koji će takođe trajati 6 meseci, a osoblje i pacijenti biće preseljeni u levi blok.

Najobimniji posao biće rekonstrukcija Urgentnog bloka koji će biti u potpunosti savremen i objedinjen sa angažovanjem svih specijelista.

Dr Dimitrijević je podsetio da je sredstva za rekonstrukciju Opšte bolnice obezbedilo Ministarstvo zdravlja. Prva faza koja je završena koštala je 5 miliona evra, ulaganja u drugu fazu iznose 4,5 milijardi evra sa PDV-om, a nabavka savremene opreme iznosi milion evra.

najveće bogatstvoOB Leskovaczdravlje