REKONSTRUKCIJA PUTA LESKOVAC – VUČJE

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji dela puta u pravcu Vučja, što je projekat na koji se čekalo nekoliko decenija.

Ova frekventna saobraćajnica se na lokaciji kod Hemijske škole „Božidar Đorđević Kukar“ uveliko priprema za rekonstrukciju deonice do sela Strojkovce u dužini od 9 kilometara. Budući da se radi o kompleksnim radovima i velikoj kilometraži, radovi koji su danas otpočeli predstavljaju prvu fazu ovog kompleksnog projekta.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima je obišao radove.

„U predhodnom periodu urađen je put od Leskovca ka Vlasotincu vredan 283,3 miliona dinara, put do Bogojevca sa 56 miliona dinara, ali i manje investicije poput raskrsnice kod zgrade Tri šešira sa 3 miliona dinara, ulice u Vojinici 6,2 miliona dinara, ulice Branka Radičevića vredna 1,9 miliona dinara.Pomenuo sam delić od ukupno 45.123 metra gradskih, seoskih i državnih puteva koliko je izgrađeno i rekonstruisano na teritoriji grada.Na ovom polju je karakteristično da se intenzivno uređuju svi ulazi ili izlazi iz grada, odnosno rekonstrukcija bulevara Nikole Pašića, u dužini od skoro jednog kilometra vredna 320 miliona dinara, puta između Leskovca i Lebana, 4,6 km i vrednosti 176,6 miliona dinara koji smo juče obišli, a danas zvanično kreću radovi na još jednoj izuzetno važnoj saobraćajnici za naš grad, puta koji vodi od Leskovca ka Vučju. Vrednost radova je 282 miliona dinara, završetak jul iduće 2022. godine. Investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije, a izvođač Trejs Srbija.Kada svi radovi budu gotovi, dobićemo još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom i bezbednim trotoarima“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

„Državni put drugog A reda 227 od Leskovca do Strojkovca je suženog gabarita i sa dotrajalom kolovoznom konstrukcijom a na većem delu ovog puta je kamena kocka. Zbog povećanja bezbednosti saobraćaja počeli su radovi koji će se izvoditi, najpre, od Hemijske škole do SRC Dubočica, tu se radi demontaža odnosno skidanje i zamena ivičnjaka, demontaža trotoara i izgradiće se novi trotoari, a na kolovozu će se uraditi rehabilitacija, skidanje završnog sloja i ugradnja novog sloja asfalta. Od SRC Dubočica pa do Strojkovca će se uraditi najpre skidanje kocke i proširenje kolovoza sa pet na šest metara sa izgradnjom svih tampona, novom kolovoznom konstrukcijom i na kraju desiće se asfaltiranje u dva sloja, sve sa ciljem povećanja bezbednosti saobraćaja na ovom vrlo bitnom putu za grad Leskovac i za sve koji žive u okolini Vučja“, istakao je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić.

U ime stanovnika mesne zajednice Veternica obratio se Dragan Stojiljković koji je istakao da će rekonstrukcija trotoara kao početni korak ovog projekta direktno poboljšati kvalitet života, posebno zbog toga što se u blizini nalazi SRC Dubočica i fabrika lekova Zdravlje.

Zahvalnost građanima koji su preko pet decenija čekali da se bilo koja relacija puta rekonstruiše, bilo prema Lebanu, Vlasotincu, Bogojevcu, Grdelici. Pričalo se dosta o tome, planiralo, ali se do sada nije realizovalo. Svaki od tih poduhvata je do skoro bio nedostižan, pokazali smo da kad visoko postavimo ciljeve, velikim trudom i zalaganjem, uspeli smo da uklonimo sve barijere, i da u isto vreme radimo ove duge i kompleksne deonice. Samo jedan od pomenutih putnih pravaca je u ranijim vremenskim periodima samo teoretski mogao biti razmatran za rekonstrukciju, a mi smo uspeli da rekonstrukcije istih započnemo gotovo istovremeno. Uspeli smo da se u kratkom vremenskom periodu izborimo da krenu radovi ovog puta u dužini od 9 kilometara i planirano je da sve završi do sredine iduće godine, sve ostalo nas tek očekuje, i kao što smo uspeli da obezbedimo sredstva za puteve o kojima sam maločas govorio, siguran sam da ćemo uspeti da izgradimo i biciklističke staze ali i drugu deonicu do samog Vučja, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

put Leskovac-Vučje