REKONSTRUKCIJA SPORTSKOG TERENA MEDICINSKE ŠKOLE

Pre nedelju dana počeli su radovi na rekonstrukciji sportskog terena Medicinske škole u Leskovcu. Vrednost radova koje finansira Ministarstvo omladine i sporta i grad Leskovac iznosi tri miliona i 860 hiljada dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas sa svojim saradnicima obišao radove i kazao da je lokalna samouprava od 2012. godine kao jedan od najznačajnijih ciljeva postavila ulaganje u obrazovanje kroz poboljšanje uslova u kojima učenici stiču znanje.
„Preko 250 miliona dinara je izdvojeno za energetsku efikasnost i uređenje fasada, oko 162 miliona za sportske hale i terene i oko 100 miliona dinara za sanaciju krovova, sistema za grejanje, postavljanje ograda i poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova. To je ulaganje veće nego u prethodnih 50 godina u sve škole koje sijaju movim sjajem i imaju potpuno drugačiji, savremeni izgled.
Od ukupne sume Ministarstvo je izdvojilo 2,4 miliona, a grad oko milion i 500 hiljada dinara.Ovde ćemo imati teren za male i kombinovane sportove na površini od 990 metara kvadratnih, nove koševe i golove.“

Marija Savić, direktora škole rekla je da Medicinska škola u Leskovcu postoji 63 godine i da od početka radi bez fiskulturne sale.
„Ovo je jedna od većih investicija u školi u poslednje vreme koja se izvodi zahvaljujući gradu, gradonačelniku Cvetanoviću i Ministarstvu omladine i sporta. Ima višestruki značaj ne samo za našu školu, već i za Mesnu zajednicu Veljko Vlahović, jer će s teren koristi višenamenski“.

Rok za izvođenje radova na rekonstrukciji sportskog terena je 40 dana.

MEDICINSKA ŠKOLA