SASTANAK RADNE GRUPE POVODOM PROJEKATA IZ OBLASTI GRAĐEVINARSTVA

Danas je u Leskovcu održan sastanak dela članova međuresorne radne grupe koju je formiralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u cilju realizacija projekta uređenja i razvoja Jugozapadne Srbije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Prokuplja, Leskovca, Kuršumlije, Medveđe, Lebana i Bojnika.

Sastanku je predsedavao Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a Grad Leskovac predstavljao je načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, predstavnici lokalne samouprave, javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, kao i načelnik Jablaničkog upravnog okruga.

Tema sastanka je bio Javni poziv za dodelu budžetskih sredstava radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Jugozapadne Srbije.

Grad Leskovac je kandidovao pet projekata u vrednosti od 522 miliona dinara, koji se odnose na rehabilitaciju puteva, rekonstrukciju objekata, izgradnju sekundarne vodovodne mreže, kao i poboljšanje infrastrukture za inovacije i IT sektor.

Na najavljenom narednom sastanku članovi međuresorne radne grupe će obići radove na rekonstrukciji staze do repetitora na Hisaru.

Dragan Stevanovićdržavni sekretarMinistarstvo građevinarstvasaobraćaja i infrastruktureSASTANAK