SASTANAK SA DIREKTORIMA LESKOVAČKIH OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Gradonačelnik Goran Cvetanović je na početku sastanka podsetio na činjenicu da su mladi ljudi najveći potencijal društva koji se mora obrazovati i usmeriti na pravi put. On je dodao da se lokalna samouprava zajedno sa školama trudi da učenicima obezbedi prostor i sredstva, kao i sve resurse za kvalitetno obrazovanje, kako bi sutra mogli da se uključe u sve segmente društva, na šta ćemo svi mi biti ponosni.

Lokalna samouprava je ove godine za oblast obrazovanja obezbedila 780 miliona dinara, što predsstavlja ukupno 16 odsto ukupnog budžeta grada. Ova sredstva namenjena su modernizaciji školskih objekata, kazao je Cvetanović i dodao da je na tom polju dosta učinjeno i da je u planu modernizacija još dosta škola, kao što su energetska sanacija OŠ „Bora Stanković“ u Bogojevcu, za šta će uskoro biti raspisan tender, a radiće se i na ogradi u OŠ „Vuk Karadžić“ u Leskovcu, izgradnja centralnog grejanja u OŠ „Milutin Smiljković“ u Vinarcu, u OŠ u Lakošnici do kraja godine biće izgrađen novi sportski teren, a kako je podvukao gradonačelnik za leskovačku Muzičku školu biće nastavljena praksa nabavke novih instrumenata.

Rukovodioci Aktiva Leskovačkih srednjih i osnovnih škola Dragana Cvetanović, direktorka Gimnazije i Dejan Cakić direktor OŠ „Milutin Smiljković“ u Vinarcu istakli su da je grad Leskovac primer lokalne samouprave koja osluškuje i artikuliše potrebe obrazovnih ustanova.

Na ovom sastanku govorila je i načelnica Školske uprave u Leskovcu Marina Ilić koja je naglasila da grad Leskovac prednjači u svim oblastima obrazovanja, a posebno u pružanju logističke i materijalne podrške edukaciji nastavnika.

početak školske godine