SAVET ZA PROSVETU SNS-a ZALAŽE SE ZA KVALITETNO OBRAZOVANJE

,,Pad nataliteta je nešto sa čime se suočavamo od 2000 godine, to nije problem od sada, prilagoditi broj odeljenja i učenika zahtevima koji su propisani Uredbama nije ni malo lak posao,  ali ćemo naše kolege prosvetne radnike uvek podržati,, ,poručile su članice Saveta prosvete SNS-a na danšnojoj konferenciji za novinare.

Kada je SNS preuzela odgovornost za vođenje grada školski objekti su bili u užasnom stanju bez toaleta i osnovnih uslova za rad, kazala je Brankica Stamenković iz Saveta za prosvetu SNS-a i dodala da se sada škole takmiče koja će imati bolje uslove rada.

Stamenkovićeva je podsetila da su prvi put prošle godine iz bužeta grada obezbeđena sredstva u iznosu od 6 miliona dinara za udžbenike za đake prvake,kao i da se godinama unazad izdvajaju sredstva za učenike čije se porodice nalaze u stanju socijalne potrebe i da oni besplatne udžbenike dobijaju sve vreme školovanja.

 Mi svakodnevno radimo, bavimo se humanitarnim radom i skupljali smo sredstva za udžbenike, pribor za školu, garderobu za našu decu. Posećivali smo Dnevni boravak „Duga“ i tamo smo nosili pomoć i odgovorno tvrdim da smo do svakog deteta stigli i potrudili se da mu izmamimo osmeh na lice“ kazala je  Tanja Marinković, predsednica Saveta za prosvetu SNS-a.

Na pitanje novinara kako kometarišu navode da će se zbog manjeg broja dece po školama smanjiti i broj odeljenja i pojaviti višak među nastavnim kadrom, članice Odbora za prosvetu SNSa su rekle da će uvek podržati svoje kolege.