SAVET ZA ZDRAVSTVO SNS-a NA DANAŠNJOJ PRES KONFERENCIJI KONSTATOVAO DA JE U NAŠEM GRADU USPEŠNO VOĐENA BORBA SA KORONAVIRUSOM

Kako je kazao hirurg dr Predrag Ivanović i kao lekar i kao pacijent  sistem zdravstva u toku vanrednog stanja u Leskovcu funkcionisao je besprekorno. Timski rad, samoodgovornost i saradnja Opšte bolnice i Doma zdravlja sa Štabom za vanredne situacije i Vladom Srbije dao je svoj rezultat i smanjio pre svega stopu zaražavanja.

Glavna medicinska sestra Kovid bolnice u Leskovcu Gordana Mladenović iznela je svoja iskustva vezana za lečenje obolelih od koronavirusa ističući da je u tom procesu bio najvažniji timski rad.

Direktor Kovid bolnice u Leskovcu istakao je da je od samog početka uspostavljena disciplina i samodisciplina osoblja. On je ovaj virus opisao kao nepoznanicu i izneo njegovo asimtomatičnu kliničku sliku.

Na ovoj pres konferenciji direktor Leskovačke Kovid bolnice dr Dragan Jovanović izneo je podatak da epidemija jenjava, ali je istovremeno je pozvao građane da i dalje budu oprezni.