SEDAMDESET PET GODINA OKRUŽNE PODRUŽNICE SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA

Na današnji dan 1947. godine organizovana je podružnica Srpskog lekarskog društva u Leskovcu u prostorijama Higijenskog zavoda. Leskovačka Okružna podružnica, kako je rekao njen predsedniki Milan Petrović imala je zadatak da organizuje stručna predavanja jer je u to vreme u Leskovcu bilo malo lekara.

On je dodao da je edukativna uloga i sada primarna jer su u fokusu interesovanja Podružnice Srpskog lekarskog društva stalna predavanja i stručno usavršavanje u svim oblastima medicine i ujedno je pozvao sve mlade lekare da se pridruže prilikom zasnivanja radnog odnosa ovoj organizaciji koja je jedina kompetentna da im pruži kontinuirana znanja i usavršavanje.

Podružnica Srpskog lekarskog društva ima i svoj specijalizovani časopis u kome svoje stručne medicinske radove objavljuju lekari iz Srbije, Severne Mklaedobnije i Bosne i Hercegovine, a zahvaljući ovoj stručnoj publikaciji koja izlazi od 1984. mnogi lekari dobili su zvanja magistra, doktora nauka i primarijusa.

Urednik ovog časopisa poslednje dve godine je primarijus dr Ninoslav Zlatanović koji se osvrnuo najpre na početak rada ove publikacije koja je stekla renome iz oblasti svih medicinskih grana i postala respektabilna u čitavom regionu sa tendencijom da svoje stranice otvori i za zapadno i istočno evropske zemlje.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je podvukao da je Podružnica Srpskog lekarskog društva, iako ima ovako dugu tradiciju imala i dug od 10 miliona, ali je zahvaljujući lokalnoj samoupravi on namiren i sada se neometano i uspešno posluje.On se osvrnuo i na otvaranje Kliničkog centra Srbije i adaptaciju Opšte bolnice u Leskovcu koja će postati najsavremenija u zemlji.

Kako je konstatovano grad Leskovac nastaviće da pruža podršku svim zdravstvenim ustanovama na svojoj teritoriji, a posebno strukovnim organizacijama u oblasti zdravstva.

SLD