SELO KONJINO KOD LEBANA DOBILO DANAS NOVI ASFALTNI PUT

Ovo je jedna od tri ulice za koje su dobijena sredstva Ministarstva poljoprivrede tokom protekle godine, a koja je završena danas.

Ukupna sredstva koja su preusmerena u ove namene, kako je rekao predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović iznose 10 miliona dinara uz učešće lokalne samouprave od 8,5 miliona.

Ulica u Konjinu je dužine 360 metara, a pored asfaltne podloge odvijali su se radovi i na priključku za vodu, a vrednost investicije je 4 miliona dinara.

Nakon toga radiće se ulica u Bošnjacu i u Togočevcu, odnosno put koji spaja ovo selo sa Vlasem čime će se povezati opština Lebane i grad Leskovac.

Kako je naglasio Bogdanović ovo je prva investicija, ali ne i poslednja u Konjinu jer će se dosta raditi na unapređenju infrastrukture ovog mesta.

Bojan Stanković, predsednik Saveta mesne zajednice Konjino nije krio zadovoljstvo zbog asfaltne podloge na ovom putu i pri tome zahvalio lokalnoj samoupravi na angažovanju.

Odbornik Darko Stanković iz Konjina istakao je da je ova investicija od neprocenjivog značaja za selo koje ima u ovom delu 30-tak domaćinstava.

Kako je zaključeno ovom prilikom tokom 2022. će se još veća sredstva uložiti u putnu infrastrukturu, kako na seoskom, tako i u gradskom području na teritoiriji Lebana.

Konjino