SIJARINSKA BANJA POSTAJE SVE ZNAČAJNIJA DESTINACIJA ZA PREVENCIJU I LEČENJE MNOGIH BOLESTI

U podnožju planine Goljak, na 52. kilometru od Leskovca novim putem stiže se u šumovitu oazu bogatu čistim vazduhom i izvorima lekovite vode u Sijarinsku banju.
Svima koji imaju reumatološke, kožne, probleme sa bubrezima i organima za varenje, kao i šećerne bolesti preporučuje se da posete ovu banju. Ona je spremna da prihvati i sve one koji samo žele da pobegnu od gradske gužve i pronađu mir, pa makar i na samo dva dana.
Prema temperaturi vode Sijarinska banja ima izvore hladnih, homeotermalnih, hipotermalnih i hipertermalnih voda koje su sve bogate hidrokarbonatom, natrijumom i većim količinama litijuma i fluora.

Od izvora treba posetiti Snežnik i Kiseljak u Gornjoj banji, a potom i izvore Aragon, Zdravlje, Suzica i Jablanica u Donjoj banji. Ukupno ih ima 18 i svaki od njih nosi svoju specifičnu namenu.

Atrakcija banje je i izvor Gejzir sa vodenim stubom visine 8 metara. Iz ovog izvora se vodom snabdeva kompleks bazena na otvorenom koga čine jedan veći i dva manja bazena i stoje na raspolaganju svim posetiocima, kaže u izjavi za TV 4S internista, magistar kardiologije dr Nebojša Arsić.

Glavni izvor mineralne vode je tzv. Bušotina B4 gde je temperatura vode čak 70 stepeni. Iz ovog izvora se lekovitom vodom snabdevaju bazeni Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzir“ i koristi u svrhu etažnog grejanja.

Najbrojniji posetioci banje su Vojvođani, ali i stanovnici drugih krajeva naše zemlje. Takođe, dosta je posetilaca i iz Makedonije, Rusije i Bugarske.

Ono što izdvaja još ove krajeve su brojne manifestacije kojima možete na kvalitetan i zabavan način ispuniti svoje slobodne vreme, sli i kvalitetna zdravstvena nega u gejzeru, toplom bazenu u skolpu hotela i saunama.

Lekarsko osoblje, kako zaključuje dr Arsić je specijalizovano da pruži adekvatnu pomoć bolesnicima, rekonvalsecentima, ali i da deluje preventivno.

SIJARINSKA BANJA