SINOĆ JE POMOĆU KAMIONA CISTERNE VRŠENA DEZINFEKCIJA NATRIJUM HIPOHLORIDOM NAJPROMETNIJIH ULICA I PUTEVA U BOJNIKU

Sinoć je pomoću kamiona cisterne vršena dezinfekcija natrijum hipohloridom, najprometnijih ulica i puteva u opštini Bojnik. Inače svakodnevna dezinfekcija se vrši traktorskom prskalicom i leđnim pumpama centra Bojnika i ustanova gde se beleži veća cirkulacija građana.

Štab za vanredne situkcije opštine Bojnik  je obezbedio natrijum hipohlorid za radnje, stambene zgrade i domaćinstva koja žele da sama dezinfikuju svoje objekte, ističe predsednik Skupštine opštine Dejan Stojanović.

Štab za VS je obezbedio i  odeću, vizire, naočare, maske i rukavice za potrebe policijske stanice u Bojniku u skladu sa njihovim zahtevima.

Vlasnici trgovinskih radnji koji žele da vrše dezinfekciju svojih radnji, mogu preko kol centra obezbediti male količine natrijum hipohlorida i dobiti uputstvo za dezinfekciju podvlači Stojanović- Sredstvo za dezinfekciju će se preuzimati u prostorijama JP za vodosnabdevanje (zgrada starog servisa), saopštavaju iz Štaba za vanredne situacije opštine Bojnik.KOL centar u kome dežuraju volonteri na raspolaganju je starijim sugrađanima , a broj za pozive je 016 820-820. Na terenu je i 35 gerontodomaćica koje se staraju o starim meštanima u svim selima ove razuđene opštine. Ovih dana je organizovana i akcija podele zaštitnih maski institucijama i građanima , a u planu je da se ona nastavi i u narednom periodu zaključuje Stojanović.