SINOĆ U SIJARINSKOJ BANJI ZAVRŠENA TRODNEVNA MANIFESTACIJA GEJZERSKE NOĆI

Trodnevne „Gejzerke večeri“, najveća je i najlepša kulturno umetnička i zabavna manifestacija u opštini Medveđa. Gejzerske noći počele su 30. jula  nastupom  Željka Šašića,nakon toga u nedelju 31. jula održana je   predstava ”Pozorišne čarolije”, umeće na fruli pokazao je Miljan Toković, nastupio je Crkveni hor ”Branko” iz Leskovca, dok je  na kraju druge večeri pevao Marko Bulat.

Program poslednjeg dana manifestacije obeležen je predstavom ”Moja duga je najlepša”, folklorne sposobnosti  prikazao je KUD ”Bez” i ”Makedonija”, dok je  ”Gejzerske noći” zatvoro koncert Višnje Petrović.Ova mlada pevačica unela je energiju i duh letnjoj noći u Sijarinskoj Banji.

 

Organzator Gejzerskih noći je Turistička organizacija Medveđa, a kako je istakao njen direktor Mijajlo Minić, ova manifestacija je tokom tri dana skrenula pažnju na prirodne i kulturno istorijske potencijale ovog dela Srbije.

Gejzerske večeri, 24-te po redu, tradicionlano su  održane pored čuvenog gejzera tople vode, zaštitnog znaka Sijarinske Banje i Medveđe i kod restorana „Snežnik“, koji je dobio ime po jednom od 18 izvora mineralnih lekovitih voda u ovoj popularnoj banji.

Gejzerske noćiSIJARINSKA BANJA