Školski sport: Opštinsko i okružno takmičenje u atletici

Na opštinskom i okružnom školskom takmičenju u atletici održanom danas u kasarni “Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu, dobijeni su ekipni i pojedinačni pobednici u svim disciplinama.

Discipline koje su danas bile na programu su 100m, 300m, 400m, 600m, 800m, 1000m, štafeta 4x100m, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle.

Sve discipline bile su za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, ali pored učenika takmičila se i vojska Srbije.

Predsednik saveza za školski sport grada Leskovca Ivan Cvetanović pozdravio je sve učesnike  uz reči da je najbitnije da se ni jedan učenik danas ne povredi, da svako da svoj maksimum za svoju školu, ali nikako da ne idu preko svog maksimuma, jer je najbitnija bezbednost, a na kraju ko je nabolji neka pobedi.

Takmičenje je svečano otvorio komandant kasarne pukovnik Cvetković koji se obratio deci, nastavnicima i profesorima, objasnio ko je bio Vojvoda Petar Bojović i poželeo svima prijatan boravak u kasarni i da svi budu na visini svoga zadatka i izadju iz kasarne nepovređeni, ali da neko mora i da pobedi.

Komandant kasarne pukovnik Cvetković i kapetan Kostić dobili su zahvalnice od saveza za školski sport za svu podršku i logistiku koju su nam pružili oko samog takmičenja.

Veliki zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi na neprestanoj pomoći, takođe direktoru i radnicima JKP “Komunalac“,Domu zdravlja-sportska medicina koja nas prati na svim takmičenjima tokom cele godine.

Pored škola iz Leskovca, na takmičenju su učestvovale i škole iz Vlasotinca koje uvek imaju jako dobru decu u atletici.

Škole koje su uspele da budu prve danas i kod pojedinaca i kod ekipa, ostvarile su plasman na međuokružnom takmičenju koje će se održati u Pirotu 11.maja.

Ekipni pobednici na današnjem takmičenju su:

osnovne škole dečaci:

1.OŠ“Radoje Domanović“ Manojlovce

2..OŠ“Vasa Pelagić“

3.OŠ“Trajko Stamenković“

osnovne škole devojčice:

1.OŠ“Vožd Karađorđe“

2.OŠ“Vasa Pelagić“

3.OŠ“Vuk Karadžić“

srednje škole dečaci:

1.Tehnička škola “Rade Metalac“

2.SŠ“Svetozar Krstić -Toza“ Vučje

3.SŠ“Grdelica“ Grdelica

srednja škola devojčice.

1.SŠ“Grdelica“ iz Grdelice

2.SŠ“Svetozar Krstić-Toza“ iz Vučja

Svi pobednici su dobili diplome. medalje pehare i majice od saveza za školski sport grada Leskovca.