Šop – Đokić kreatvne radionice

U dvorištu Šop – Đokićeve kuće danas je držana prva u nizu kreatvnih radionica edukativnog karaktera na kojoj su učestvovali učenici petog i šestog razreda osnovnih škola „Svetozar Marković“ i „Josif Kostić“. Kroz ovaj vid edukativnih radionica proći će svi učenici leskovačkih osnovnih škola sa teritorije grada.

Na ovaj način želeli smo da animiramo naše najmlađe sugrađane da se kroz jedno ovakvo druženje bolje upoznaju sa turističkim potencijalima Leskovca, kaže saradnik za odnose sa javnošću Turističke organizacije grada Tina Stojanović.

Inače ideja za ovakav vid kreativnih radionica potekla je od mojih kolega Suzane Milosavljević i Milana Petkovića. Cilj radionice je da najmlađu populaciju upoznamo sa istorijskim spomenicima grada Leskovca, ovoga puta iskoristili smo plitki reljef na gipsu na kome je u kombinaciji sa bojama koje koriste deca, najlakše raditi, a pored gipsa može se koristiti i keramika, ističe Suzana Milosavljević.

Direktor Osnovne škole Josif Kostić Ilija Đorđević čiji učenici učestvuju u kreativnim radionicama zahvalio se ovom prilikom Turističkoj organizaciji grada na fantastičnoj ideji koju realizuje za učenike svih osnovnih škola. Mislim da je ovo početak jedne veoma značajne saradnje između škole i Turističke organizacije grada, istakao je Đorđević.

Već naredne nedelje na istom prostoru na platou ispred Šop Đokićeve kuće biće održane kreativne radionice sličnog karaktera za učenike ostalih Osnovnih škola sa teritorije grada Leskovca.